De woningbouw nieuwbouwwoningen van vandaag zijn goed geïsoleerd. Juist in deze steeds luchtdichter wordende woningen is een goed ventilatiesysteem van groot belang. Door te ventileren wordt gebruikte lucht afgevoerd en komt er verse lucht van buiten de woning in. Dit kan op veel manieren zoals met een WTW (WarmteTerugWin)- of een MV (Mechanische Ventilatie)systeem. Voor elke woonsituatie heeft Elite Ventilatie producten en systemen die zorgen voor goede ventilatie in gebouwen en huizen en die voldoen aan alle huidige eisen en voorschriften. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren!

Dankzij de kennis binnen ons bedrijf en de jarenlange ervaringen met onze streng geselecteerde leveranciers, kunnen we voor uw woningbouwvereniging innovatieve en specifieke oplossingen aanbieden.

Voor zowel behaaglijkheid als welzijn is goede ventilatie van groot belang. Om goed te kunnen ventileren dienen de ventilatiekanalen, de roosters, filters en ventilatoren goed schoon te zijn. Wanneer de kanalen vies zijn bestaat de kans dat zich in het toevoersysteem bacteriën en schimmels vormen. Die kunnen zich vervolgens door de hele woning of het gehele gebouw verspreiden. Ook bestaat het risico dat de noodzakelijke ventilatiehoeveelheden niet meer worden gehaald. Dit zorgt voor een ongezonde leefomgeving in het gebouw of de woning.

Nieuwbouw modern uiterlijk woningbouw
Nieuwbouw modern uiterlijk woningbouw

Woningbouw – onderhoud

Wanneer u kiest voor een onderhoudscontract van Elite Ventilatie heeft u de garantie dat uw ventilatiesysteem in optimale conditie is en blijft. Een duurzame keuze dus! Met een onderhoudscontract van Elite Ventilatie voorkomt u verrassingen.

Elite Ventilatie heeft alle apparatuur en kennis in huis om uw ventilatiesysteem/ het ventilatiesysteem van uw huurder in optimale conditie te brengen én te houden. De service, onderhouds- en reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd door ons eigen personeel.

Onderhoudsvormen woningbouwverenigingen

Elite Ventilatietechniek bv kent de volgende onderhoudsvormen, waarvan u gebruik kan maken:

 • Eénmalig onderhoud voor:
  • Mechanische ventilatie (MV)
  • Warmteterugwinsystemen (WTW)
  • Dakventilatoren, collectieve systemen
 • Klein onderhoud voor:
  • Mechanische ventilatie (MV)
  • Warmteterugwinsystemen (WTW)
  • Dakventilatoren, collectieve systemen
 • Groot onderhoud voor:
  • Mechanische ventilatie (MV)
  • Warmteterugwinsystemen (WTW)
  • Dakventilatoren, collectieve systemen

Woningbouw – service

Op basis van een telefoontje en eventuele foto’s van het probleem hebben wij monteurs met kennis en ervaring voor u beschikbaar. Op deze manier kan er gepast worden gereageerd op de storing. De opgemeten gegevens worden aan u beschikbaar gesteld waarop u eventueel met ons strategische keuzes kan maken en mogelijke besparingen kan doorvoeren.

Lagere onderhoudskosten

Preventief onderhoud verhoogt het comfort en de veiligheid van een gebouw of de woning, wat de functionaliteit en de betrouwbaarheid enorm verbeterd. Bovendien verlaagt preventief onderhoud de gebruikerslasten van een gebouw of de woning, omdat de inzet van middelen te plannen is. Elite Ventilatie is zo ingericht dat we u hier zo gericht en goed mogelijk mee kunnen helpen.

Onderhoudsplan voor uw woningportefeuille

Het preventief onderhoud aan de ventilatiesystemen in uw woningen of het op tijd en binnen budget onderhouden van installaties in mutatiewoningen, Elite Ventilatie heeft jaren lange ervaring met klanten om dit succesvol in te vullen. Samen met u bekijken we de strategische woningportefeuille en stellen hier een onderhoudsplan voor samen.

Woningbouw storingen

Een storing komt altijd ongelegen. We proberen storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

Neem contact met ons op door te bellen, of te mailen en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

Wat kunt u zelf doen?

 • Neem de stekker uit het stopcontact en wacht 1 minuut. Plaats de stekker opnieuw. Mogelijk reset uw ventilator.
 • Werkt uw standenregeling niet? Meestal zijn dan de batterijen van de schakelaar op. Plaats als eerste nieuwe batterijen volgens onze handleiding. Mocht dit niet werken, neem dan contact met ons op.
 • Bij warmteterugwinapparaten (WTW) is een veel voorkomende storing, vervuilde filters. Op de website van 123ventilatie.nl leest u uitgebreid terug welke stappen u zelf kan ondernemen.
  • Werkt dit niet? Dan kunt u als laatste optie een warmteterugwinsysteem of mechanisch ventilatiesysteem uitschakelen.
 • Bel ons zo snel mogelijk voor een reparatie- en/of onderhoudsafspraak, 0347-326206!